Cum sa te bucuri de zapada: un ghid in 3 pasi pentru ursuzul neiubitor de iarna

love-couple-comics-on-snow-sky-and-city-skyline-background-banne

Afara e frig, iti ingheata mainile si cu manusile. Ca si cum asta nu era de ajuns a venit si ninsoarea. Esti genul care uraste cu desavarsire vremea rece si zapada si o recunoaste si asuma? Atunci probabil ca te vei amuza citind asta. Esti genul care uraste frigul si zapada, dar se simte prost cand aude de la altii cat de bine ar trebui sa se simta, ce frumos e afara si se simte vinovat ca propria parere despre iarna si frig ii ofenseaza pe ceilalti care se bucura de “cataclismul” asta? Atunci citind asta poate ti se scutura vinovatia si te vei mai potoloi putin din a te conforma la zisele altora si te vei bucura de ranchiuna simtita la adresa anotimpului rece cu un pahar de vin sau ce ti-o mai placea tie, simtindu-te liber sa urasti cu drag ce altii iubesc, pentru ca sa fim seriosi… cati dintre cei care te blameaza ca esti un morocanos ursuz ca iti exprimi opinia dezagrabila la adresa anotimpului lor preferat nu fac exact acelasi lucru cand vine vorba de canicula din vara cu care tu nu ai nici o problema? (sau alt anotimp si consecintele naturale cu care vine aceasta)? Esti genul  care se bucura si se tavaleste prin zapada ca un copil si nu-si mai poate stapani veselia agasandu-I pe ceilalti incercand sa o imparta? Atunci probabil ca o sa enerveze ce citesti sau te va amuza daca nu esti usor de agasat sau poate nu te va interesa. Oricum ar fi trebuie sa recunosc ca fiecare anotimp are si plusuri si minusuri, acum fiecare cu gusturile lui.

  1. Daca stai la bloc, te poti bucura enorm de zapada de afara, gandindu-te cat de norocos esti in comparatie cu cei care stau la casa. Cum ar fi sa trebuiasca sa iesi afara dimineata inainte sa pleci la munca, sa transpiri pe jumatate adormit lucrandu-ti muschii cu ajutorul lopetii cu care trebuie sa iti croiesti drum ca sa poti sa iesi din curte? Acum savureaza momentul. Da e ok, sa te bucuri, e misto sa stai la bloc in conditiile astea.
  2. Prietenii te suna, vor sa vii la x film, sa iesi la y eveniment in momente cand tu nu ai chef sa iesi din casa. *problema introvertului care nu gaseste cateodata scuza favorabila* Ei bine, acum nu mai trebuie sa te tot ascunzi sub diverse pretexte si nici sa te enervezi cand esti sincer si spui clar ca n-ai chef sa iesi din casa si ceilalti nu vor sa te asculte si continua sa te agaseaze. A nins, e groaznic afara, mai ies cand se topeste zapada! Ok… poate nici chiar asa de extrem, n-a venit sfarsitul lumii, dar nu-ti place frigul, zapada nici atat, asa ca preferi sa stai in casa si daca vor sa te vada si vrei si tu, poti oricand sa ii inviti la tine unde puteti admira impreuna zapada de la caldura.
  3. A nins prea mult, daca da “norocul” sa dea si inghetul poti sa intarzii la munca, ai o scuza mai mult decat viabila pentru cele 5 minute de intarziere care s-au transformat in mai multe, (aici tu stii cat de bine stai la capitolul gestionat timpul).

Sa nu uitam deci ca este perfect normal sa uram anumite lucruri si sa nu trebuiasca sa ne conformam si prefacem ca ne place ceva doar de dragul de a face pe plac altora. Nu-i asa ca copilul din tine ar vrea sa traga un bocanc in omul de zapada al celor care il fac ursuz ca nu vrea sa participe la constructia lui?

E bine la caldurica, nu-i asa?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s